Szemüveg 4 You

5 női napszemüveg trend, ami nagyot fog szólni 2021-ben

Amióta feloldották a korlátozásokat, egyre inkább magunkévá tesszük az „új év” energiáit, főleg, ha divatról van szó. Elérkezett végre az idő, hogy egy kicsit boncolgassuk az idei év trendjeit, különös tekintettel a napszemüvegekre.

A napszemüveg talán az egyik legszemélyesebb és leglátványosabb kiegészítő, amivel megmutathatod a személyiséged és a stílusod. Remélhetőleg mára már megtaláltad az arcformádhoz illő stílusokat, így könnyebben tudsz majd válogatni 2021 legdivatosabb modelljei között. Készülj azonban fel, mert ebben a szezonban a tervezők az összes közkedvelt és időtlen szemüvegkeretnek olyan frissítést adtak, amire talán nem is számítottál, de ha meglátod őket, azonnal érezni fogod az „akarom” érzést.

 

Mutasd meg a napszemüveged, megmondom, ki vagy

 

Történelmileg a divat a társadalom aktuális állapotát tükrözi, és ebben az évben ez tökéletesen látszik is a napszemüvegek kialakításain. Az időtlen formatervezés, az újítások és az önkifejezés stílusjegyei figyelhetők meg az idei napszemüveg trendeben.

 

A mai kor embere figyelmesen választja meg a napszemüvegét. Olyan modelleket vásárol, ami egyszerre egyszerű, stílusos és részletgazdag, amit bátran felvehet többféle alkalomra és ruhához. Ilyen például a klasszikus macskaszem keret, de keskenyebb vagy szögletesebb kialakítással, vagy a híres Aviátor modell színes lencsékkel. Idén újra hódítani fognak a retro hangulatú kerek és szögletes kialakítású napszemüvegek is.

 

1. Minden, ami arany

Idén garantáltan nem nyúlsz mellé, ha vékony és arany keretes napszemüveget választasz. A csillogásból most semennyi sem lesz elég, ezért bátran viselj mellé arany karika fülbevalót vagy nyakláncot, hadd lássa mindenki a ragyogásod.

 

Az INVU T1907 D modell maga a megtestesült csillogás. Arany kerete és lencséje garantáltan kiemel a társaságból!

 

2. Sportosság

Idén nyáron reflektorfénybe kerül minden, ami sportos. Akkor is lehetsz vonzó és feltűnő jelenség, ha a csajos outfit helyett a sportosabb ruházatot választod. Válassz letisztult, esztétikus és sortos keretű napszemüveget, vegyél fel hozzá egy fehér pólót és egy farmert, és vesd bele magad az életbe.

 

Ezzel a Havana keretű és kék lencséjű eredeti Levi’s napszemüveggel nem tudsz mellé nyúlni.

 

3. Retro körök

A retro keretek nosztalgiaérzése ebben a szezonban is velünk marad. Ha unod a régi klasszikus kör keretű napszemüveged, frissítsd fel a kelléktárad pár divatosabb modellel, strasszkövekkel kirakva vagy élénk színű lencsékkel feldobva.

 

Ettől az INVU sárga, polarizált lencséjű napszemüvegtől garantáltan elfogja a sárga irigység az ismerőseid. De te viseld büszkén és vagányan!

 

4. Hangulatos téglalapok

2021-ben az Instagram abszolút sztárja a szögletes keretű napszemüveg lett. Ha igazán trendinek szeretnél tűnni, a szögletes és/vagy téglalap alakú nagy napszemüvegekkel aratni fogsz.

 

Ha ez a stílus áll hozzád a legközelebb, az INVU víztiszta keretes szürke lencséjű modelljében nem fogsz csalódni.

 

5. Szögletes macskaszem

A macskaszem formájú napszemüveg keret kétségkívül örök sláger, éppen ezért folyamatosan formálódik és változik. Ebben a szezonban a macskaszem egy modern frissítést kapott keskenyebb és szögletesebb kerettel, hogy dinamikusabb látványt nyújtson.

 

Ez a figyelemfelkeltő Polaroid polarizált napszemüveg kifejezetten vagány és merész hölgyeknek jó választás.

Neked ajánljuk

AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4195C
AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4195C
AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4140B
AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4140B
Polaroid gyermek polarizált napszemüveg PLD8020S-2Q1-MF
Polaroid gyermek polarizált napszemüveg PLD8020S-2Q1-MF

7 ok, hogy miért viseljünk gyakrabban napszemüveget

Te miért viselsz napszemüveget? Egy 2012-es felmérés szerint az emberek közel 90% -a úgy véli, hogy a szemük védelme kulcsfontosságú az általános egészségük szempontjából. De a legtöbben csak azért hordanak napszemüveget, hogy csökkentsék a nap UV sugárzásának káros hatását és a fényvisszaverődést. De ennél jóval több oka van annak, hogy miért viseljünk gyakrabban napszemüveget, különösen akkor, ha a szabadban töltjük az időnk jelentős részét. Olvass tovább, és megtudod, miért ne felejtsd soha otthon a napszemüveged!

Különbség az UV védelem és a polarizált napszemüvegek között

A napszemüvegek napjainkban már nem csak trendi, hanem „must have” kiegészítők is. Az UV védelem már alapkövetelmény minden minőségi napszemüvegnél, de ez nem minden esetben elég a szem és a látás tökéletes védelméhez. Cikkünkben megvizsgáljuk, mi a különbség az UV védelem és a polarizált napszemüvegek között. Reméljük, ezzel a kisokossal sikerül könnyebben eldöntened, hogy mikor milyen fajta napszemüveget érdemes hordanod.

Milyen napszemüveget válassz autóvezetéshez?

A vezetésre tervezett napszemüveg egy kötelező („must have”) kiegészítő minden autóvezető számára. Csökkenti a vényvisszaverődést, enyhíti a hunyorgást és a vele járó szemfáradtságot, valamint megvéd a nap káros UV sugárzásaival szemben is. Mindezek után elmondható, hogy egy minőségi polarizált napszemüveg biztonságosabbá teszi a vezetés élményét és még kényelmes is.

A polarizált napszemüveg nem opció, hanem nélkülözhetetlen kiegészítő

A polarizált napszemüvegeket először a pilóták számára fejlesztették ki, hogy a vakító fény ne kápráztassa el a szemüket megkönnyítve így számukra a navigálást. Majd az éles és tiszta látást nyújtó modellek kezdetekben a halászok és a hajósok körében váltak népszerűvé, akiknek olyan lencsékre volt szükségük, ami megvédi szemüket a vízről visszatükröződő káros fénytől. 

Kell-e a gyerekeknek napszemüveget viselniük és mikortól?

Nem kérdés, hogy a gyerekek szemét védeni kell a nap káros UV sugárzásával szemben. Főleg a tűző napon, nyáron. De vajon egy széles karimájú kalap megfelelő védelmet nyújt? Milyen szempontok szerint válasszunk gyermekeinknek napszemüveget, és főként hogyan bírjuk rá őket, hogy viseljék is? Íme a javaslataink.

A jó napszemüveg nemcsak trendi, de véd az UV sugárzástól is

A legnagyobb befektetésünk az egészségünk, ezért a legtöbben mindent megteszünk, hogy karban tartsuk magunkat. Sportolunk, odafigyelünk az étkezéseinkre, és lemondunk a káros szokásainkról.  Érdekes módon sokan megfeledkeznek a szemük védelméről, holott a felhőkön is áthatoló káros UV-A és UV-B sugárzástól sérülhet a retina, ami növeli az időskori vakság rizikóját. A sugárzás szürkehályogot okozhat, roncsolja a szemlencsét és rákos megbetegedéshez is vezethet. Ezért lényeges, hogy az olcsó de trendi napszemüvegek helyett jó minőségű, számszerű adatokkal (UV400) ellátott modelleket vásároljunk. Ha ez a felirat nem szerepel a napszemüvegen, semmi esetre se vedd meg! Írásunkban összefoglaltunk pár érdekességet, amit mindenképp tudnod kell az UV sugárzásról és védelemről.