james-bond
Szemüveg 4 You

James Bond stílusú napszemüvegek – csábíts, mint a 007-es

Aligha akad férfi, aki ne szeretne olyan sármos és sokoldalú lenni, mint a mozivásznak örökké megújuló hőse James Bond a 007-es ügynök. A vonzó kémért nők milliói rajonganak bármilyen korban, bármilyen szereplőmegválasztással. Bond megtestesítője a makulátlan eleganciának, a vonzerőnek, és a tökéletes fizikai kondíciónak.

Ahogy nem hiányozhat az outfitjéből az öltöny, úgy sejtelmes megjelenését minden epizódban egy-egy karakteres napszemüveggel is fokozták a filmek készítői. Cikkünkben összegyűjtöttük a legszexibb James Bond napszemüvegeket, amikkel te is lenyűgözheted a gyengébb nemet. 

James Bond napszemüvegeit Tom Ford tervezte. A divatos, sármos, ám megközelíthetetlennek tűnő stílus, amit a kitalált kémhez társítunk, évek óta népszerű a férfiak körében.

Skyfall (2012)

James Bond a Skyfall epizódban viselt Marko napszemüvege tökéletes kombinációja az egyszerű, de mégis kifinomult formatervezésnek. Az időtlen pilótaforma minden korban stílusos választás a 007-esnek. Eredetileg a Skyfall-ban Bond napszemüvege átlátszó keretű volt kék lencsével, azóta ez a modell elegáns aranykerettel, zöld és szürke lencsékkel is hódít.

Ez az INVU modell tökéletes választás lehet, ha kedveled ezt a stílust.

INVU polarizált napszemüveg T1909 A

Spectre – A fantom visszatér (2015)

James Bond stílusa egyedülálló és praktikus, ahogy egy kémtől elvárható. 2015-ban a Fantom vissztatérben Daniel Craig egy Tom Ford Henry modellel robbantotta fel a filmvásznat. Ez a modell egyszerre ízléses és egyben szórakoztató, nem meglepő, hogy azóta egyre népszerűbb ez a formatervezés.

Ez a polaroid napszemüveg hasonló kialakítású, tökéletes Bond hatást kelt.

Daniel Craig ugyanebben a filmben egy vastag keretes, szögletes formájú Tom Ford Snowdons napszemüvegben is megjelent. Ez a stílus minden különleges cicoma nélkül is a merészséget sugározza.

Ez a Guess modell hozza a Bond karaktert, ráadásul ideális kiegészítője az elegáns és a hétköznapi viseleteknek is.

James Bond modell

Bár az elmúlt közel 70 évben James Bond napszemüvegei folyamatosan változtak, az egyik legletisztultabb modell a Tom Ford FT0108 James Bond napszemüveg. A vékony eredetileg szürke keret és barna lencse tökéletes kém karaktert kölcsönöz a szereplőnek. A világosabb színek és a vékony keretek kissé eltérnek a megszokott Bond stílustól, de ugyan azt a kifinomultságot hordozzák, mint a többi ikonikus 007-es napszemüveg.

Ha ez a stílus áll hozzád közelebb, ez a Polaroid modell ideális választás lehet számodra.

Polaroid férfi polarizált napszemüveg 2089/S/X-O1Q-LA
Polaroid férfi polarizált napszemüveg 2089/S/X-O1Q-LA

Neked ajánljuk

INVU polarizált napszemüveg T1909 A
INVU polarizált napszemüveg T1909 A
Polaroid férfi polarizált napszemüveg PLD101-2S-PR6-H8
Polaroid férfi polarizált napszemüveg PLD101-2S-PR6-H8
Polaroid férfi polarizált napszemüveg 2089/S/X-O1Q-LA
Polaroid férfi polarizált napszemüveg 2089/S/X-O1Q-LA

Különbség az UV védelem és a polarizált napszemüvegek között

A napszemüvegek napjainkban már nem csak trendi, hanem „must have” kiegészítők is. Az UV védelem már alapkövetelmény minden minőségi napszemüvegnél, de ez nem minden esetben elég a szem és a látás tökéletes védelméhez. Cikkünkben megvizsgáljuk, mi a különbség az UV védelem és a polarizált napszemüvegek között. Reméljük, ezzel a kisokossal sikerül könnyebben eldöntened, hogy mikor milyen fajta napszemüveget érdemes hordanod.

Milyen napszemüveget válassz autóvezetéshez?

A vezetésre tervezett napszemüveg egy kötelező („must have”) kiegészítő minden autóvezető számára. Csökkenti a vényvisszaverődést, enyhíti a hunyorgást és a vele járó szemfáradtságot, valamint megvéd a nap káros UV sugárzásaival szemben is. Mindezek után elmondható, hogy egy minőségi polarizált napszemüveg biztonságosabbá teszi a vezetés élményét és még kényelmes is.

A polarizált napszemüveg nem opció, hanem nélkülözhetetlen kiegészítő

A polarizált napszemüvegeket először a pilóták számára fejlesztették ki, hogy a vakító fény ne kápráztassa el a szemüket megkönnyítve így számukra a navigálást. Majd az éles és tiszta látást nyújtó modellek kezdetekben a halászok és a hajósok körében váltak népszerűvé, akiknek olyan lencsékre volt szükségük, ami megvédi szemüket a vízről visszatükröződő káros fénytől. 

Kell-e a gyerekeknek napszemüveget viselniük és mikortól?

Nem kérdés, hogy a gyerekek szemét védeni kell a nap káros UV sugárzásával szemben. Főleg a tűző napon, nyáron. De vajon egy széles karimájú kalap megfelelő védelmet nyújt? Milyen szempontok szerint válasszunk gyermekeinknek napszemüveget, és főként hogyan bírjuk rá őket, hogy viseljék is? Íme a javaslataink.

A jó napszemüveg nemcsak trendi, de véd az UV sugárzástól is

A legnagyobb befektetésünk az egészségünk, ezért a legtöbben mindent megteszünk, hogy karban tartsuk magunkat. Sportolunk, odafigyelünk az étkezéseinkre, és lemondunk a káros szokásainkról.  Érdekes módon sokan megfeledkeznek a szemük védelméről, holott a felhőkön is áthatoló káros UV-A és UV-B sugárzástól sérülhet a retina, ami növeli az időskori vakság rizikóját. A sugárzás szürkehályogot okozhat, roncsolja a szemlencsét és rákos megbetegedéshez is vezethet. Ezért lényeges, hogy az olcsó de trendi napszemüvegek helyett jó minőségű, számszerű adatokkal (UV400) ellátott modelleket vásároljunk. Ha ez a felirat nem szerepel a napszemüvegen, semmi esetre se vedd meg! Írásunkban összefoglaltunk pár érdekességet, amit mindenképp tudnod kell az UV sugárzásról és védelemről. 

Hogyan ápold a napszemüveged, hogy sokáig újnak tűnjön

Amennyiben újonnan szerzett trendi napszemüveged hosszú időn át hordani szeretnéd, fontos, hogy megvédd a mindennapos sérülésektől. Ha nem ügyelsz rá, gyorsan karcossá válhat, ami nemcsak esztétikailag ront az összhatáson, de a látást is akadályozhatja. Vigyázz a napszemüvegedre, és élvezd az optimális látásminőséget! Segítségképp összefoglaltuk, hogyan ápold a napszemüveged, hogy sokáig újnak tűnjön, és tisztán láss a használatával.