arcok
Szemüveg 4 You

Mutasd az arcod, megmondjuk milyen napszemüveg áll jól!

Hamarosan hétágra süt a nap, de te még nem találtad meg az igazi napszemüveget? Nem tudod, milyen fazonban mutatnál a legjobban? Ismerd meg az arctípusod, és válaszd a szívedhez és az arcodhoz legközelebb álló modellt. Cikkünkben összefoglaltuk a jellegzetes arcformákat és a hozzájuk leginkább passzoló napszemüveg típusokat.

Szív alakú arc

A cica vagy más néven pillangó fazonú napszemüveg sosem megy ki a divatból. Jó hír ez a szív alakú arcú hölgyeknek, hiszen ez a forma tökéletesen mutat rajtuk.

Bár ez a fazon határozottan karakteres és feltűnő, a valóságban sokkal simulékonyabb forma, és számtalan ruhához és alkalomhoz hordható. Ha biztosra szeretnél menni, és a lehető leggyakrabban szeretnéd hordani a cicás napszemüveged, válaszd az örök klasszikus feketét.

Ezzel a polarizált Polaroid napszemüveggel garantáltan nem nyúlsz mellé!

Ovális arc

Ovális az arcformád! Akkor te a legszerencsésebbek közé tartozol, hiszen az ovális arcon szinte bármilyen napszemüveg remekül mutat.

Jó választás lehet számodra a légyszem formájú lencsékkel készült napszemüveg, de a túlméretezett, feltűnő darabokat is bátran viselheted. Ha olyan napszemüveget választasz, aminek a kerete vékony, még jobban kiemelheted szépen ívelt állcsontodat.

Egy csajos, trendi és stílusos Retro napszemüvegben mindenki megfordulna utánad!

Kerek arc

A legegyszerűbben úgy tudod megállapítani, hogy kerek arcú vagy, ha a homlokod és az állad közötti távolság megegyezik az orcád hosszával.

A kerek arcú embereknek általában lágyak az arcvonásaik, ezért fantasztikusan jól áll nekik minden karakteresebb, látványosabb napszemüvegforma. Ha kerek az arcod, bátran próbálgasd a szögletes, az aszimmetrikus, az aviátor, vagy a felül széles alul keskenyebb modelleket.

Ha ki szeretnél tűnni a tömegből, jó választás lehet ez az aszimmetrikus, fekete-arany vékony keretes Polaroid napszemüveg.

Szögletes arc

Szögletes arc, szigorú tekintet. Mégis, hogyan lágyíthatnád? A szögletes arc jellegzetessége a széles homlok és állcsont, amit kerek formákkal tudsz finomítani. Olyan napszemüvegek között kutass, amiknek a szemüveglencse teteje a magasabban van az orron lévő hídnál.

Érezd magad szerencsésnek, mert a legvagányabb szemüvegekben is bombázóan fogsz mutatni.

Nem vagy hétköznapi, és a napszemüvegednek sem kell annak lennie!

Neked ajánljuk

Retro női polarizált napszemüveg RR-4601-C2
Retro női polarizált napszemüveg RR-4601-C2
Polar Glare polarizált női napszemüveg PG5540D
Polar Glare polarizált női napszemüveg PG5540D
Polaroid gyermek polarizált napszemüveg PLD8020S-2Q1-MF
Polaroid gyermek polarizált napszemüveg PLD8020S-2Q1-MF

Különbség az UV védelem és a polarizált napszemüvegek között

A napszemüvegek napjainkban már nem csak trendi, hanem „must have” kiegészítők is. Az UV védelem már alapkövetelmény minden minőségi napszemüvegnél, de ez nem minden esetben elég a szem és a látás tökéletes védelméhez. Cikkünkben megvizsgáljuk, mi a különbség az UV védelem és a polarizált napszemüvegek között. Reméljük, ezzel a kisokossal sikerül könnyebben eldöntened, hogy mikor milyen fajta napszemüveget érdemes hordanod.

Milyen napszemüveget válassz autóvezetéshez?

A vezetésre tervezett napszemüveg egy kötelező („must have”) kiegészítő minden autóvezető számára. Csökkenti a vényvisszaverődést, enyhíti a hunyorgást és a vele járó szemfáradtságot, valamint megvéd a nap káros UV sugárzásaival szemben is. Mindezek után elmondható, hogy egy minőségi polarizált napszemüveg biztonságosabbá teszi a vezetés élményét és még kényelmes is.

A polarizált napszemüveg nem opció, hanem nélkülözhetetlen kiegészítő

A polarizált napszemüvegeket először a pilóták számára fejlesztették ki, hogy a vakító fény ne kápráztassa el a szemüket megkönnyítve így számukra a navigálást. Majd az éles és tiszta látást nyújtó modellek kezdetekben a halászok és a hajósok körében váltak népszerűvé, akiknek olyan lencsékre volt szükségük, ami megvédi szemüket a vízről visszatükröződő káros fénytől. 

Kell-e a gyerekeknek napszemüveget viselniük és mikortól?

Nem kérdés, hogy a gyerekek szemét védeni kell a nap káros UV sugárzásával szemben. Főleg a tűző napon, nyáron. De vajon egy széles karimájú kalap megfelelő védelmet nyújt? Milyen szempontok szerint válasszunk gyermekeinknek napszemüveget, és főként hogyan bírjuk rá őket, hogy viseljék is? Íme a javaslataink.

A jó napszemüveg nemcsak trendi, de véd az UV sugárzástól is

A legnagyobb befektetésünk az egészségünk, ezért a legtöbben mindent megteszünk, hogy karban tartsuk magunkat. Sportolunk, odafigyelünk az étkezéseinkre, és lemondunk a káros szokásainkról.  Érdekes módon sokan megfeledkeznek a szemük védelméről, holott a felhőkön is áthatoló káros UV-A és UV-B sugárzástól sérülhet a retina, ami növeli az időskori vakság rizikóját. A sugárzás szürkehályogot okozhat, roncsolja a szemlencsét és rákos megbetegedéshez is vezethet. Ezért lényeges, hogy az olcsó de trendi napszemüvegek helyett jó minőségű, számszerű adatokkal (UV400) ellátott modelleket vásároljunk. Ha ez a felirat nem szerepel a napszemüvegen, semmi esetre se vedd meg! Írásunkban összefoglaltunk pár érdekességet, amit mindenképp tudnod kell az UV sugárzásról és védelemről. 

Hogyan ápold a napszemüveged, hogy sokáig újnak tűnjön

Amennyiben újonnan szerzett trendi napszemüveged hosszú időn át hordani szeretnéd, fontos, hogy megvédd a mindennapos sérülésektől. Ha nem ügyelsz rá, gyorsan karcossá válhat, ami nemcsak esztétikailag ront az összhatáson, de a látást is akadályozhatja. Vigyázz a napszemüvegedre, és élvezd az optimális látásminőséget! Segítségképp összefoglaltuk, hogyan ápold a napszemüveged, hogy sokáig újnak tűnjön, és tisztán láss a használatával.