Egyéb kategória

Napszemüveg minden alkalomra

A napszemüveg minden alkalommal feldobja az öltözetünket és a stílusunkat. Ha rendszeresen hordod, és megengedheted magadnak, akkor érdemes többféle napszemüveg modellt beszerezned, így mindig tudsz a hangulatodhoz, a tevékenységedhez vagy egy alkalomhoz illő darabot felvenni.

Alapszabály napszemüveg kiválasztásakor

 

A ruhadarabok összeállítása és a napszemüvegek összehangolása során az egyik fő szabály az, hogy passzolniuk kell egymáshoz és ahhoz az alkalomhoz, ahol viselni fogod az összeállítást. Bármilyen jól is néz ki az out fit-ed, ha a napszemüveged nem illik hozzá, akkor az összkép lehangoló lesz, és pont az ellenkezőjét éred el, mint amit szerettél volna.

 

A napszemüveg nagyon fontos része az öltözéknek, de a ruhákhoz hasonlóan a napszemüvegednek is nagyon jól kell kinéznie.

 

Míg régebben nehezebb volt megtalálni a megfelelő kereteket vagy lencséket, ma már sok olyan online áruház található, amelyek lehetővé teszik a napszemüvegek széles kínálatából való választást. A formák és színek tekintetében óriási lehetőségek vannak. Ha eltörne a szemüvegkereted, manapság azokat is könnyebb megjavíttatni, ami nem elhanyagolható tényező, főleg, ha sokat fektettél a napszemüvegjeidbe.

 

Milyen a jó megjelenés?

 

A jó megjelenés relatív kifejezés. Ennek több oka is van. Például, ami jól mutat máson, nem biztos, hogy neked is jól áll. Másfelől ami jól néz ki, nem feltétlen megfelelő egy bizonyos alaklomra. Nagyon menő lehetsz egy piros rövidnadrágban sárga felsővel a tengerparton, de ugyanez az öltözet elfogadhatatlan egy fogadáson, ahol a hivatalos dress code az öltöny viselése.

 

Természetesen nem csak az öltözékednek kell az alkalomhoz illenie. Ebben az írásunkban a napszemüvegekre összpontosítunk, és elmagyarázzuk, hogy egyes modellek miért passzolnak a hétköznapi ruhákhoz, míg mások a formálisabb megjelenéshez.

 

Legyen több napszemüveg a repertoárodban

 

A legtöbb embernek általában csak egy napszemüvege van, de mindig azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy több legyen a tarsolyában. Ahogy minden bizonnyal több pár cipőd is van, célszerű különböző napszemüvegeket is viselni minden egyes célra vagy alkalomra.

 

Na de mitől lesz egy napszemüveg jó a hétköznapokra és a hivatalosabb megjelenéskehez? Ilyenkor három fő szempontot vizsgálunk: ezek a keretek, a textúrák és a színek.

 

Ne feledd, ezek a tippek nem kőbe vésett szabályok, sokkal inkább iránymutatások, amik segítenek a jobb döntéshozatalban.

 

Íme a tanácsaink!

 

A napszemüveg keret

Ha egy napszemüveg kerete letisztult, formavilágában egyszerűbb, akkor sokkal megfelelőbb egy alkalmi viselet mellé. Ezzel szemben egy vagányabb kialakítású modell, merész kialakításokkal nagy valószínűséggel megfelelőbb egy hétköznapi vagy smart casual öltözet mellé. A keret kialakítása mellett természetesen számít a napszemüveg anyaga és a színe is.

 

A napszemüveg anyaga

A napszemüveg anyaga is meghatározza, hogy öltönyhöz kell-e viselni, vagy pólóhoz rövidnadrággal. A rugalmas műanyagból vagy a napjainkban divatos fából készült napszemüvegek a hétköznapi kategóriába tartoznak, míg a finomabb anyagokból vagy fémből készült szemüvegek általában formálisabbak. A teljes dizájn itt nagyon fontos, hiszen egy nagyon elegáns napszemüveg is készülhet műanyagból. Ha nem vagy biztos a választásban, nézd meg a napszemüvegek ragyogást. A fényesebb általában elegánsabb. Az sem rossz ötlet, ha a ruhához próbálod fel a modelleket. Ha jó szemed van hozzá, tudni fogod, mi illik az öltözetedhez.

 

A napszemüveg színe

A napszemüveg színei erősen jelzik, hogy mikor célszerű viselni őket. Az élénk színek, például a neon vagy a fukszia általában divatosabb jellegűek, míg a fémes és sötétebb színek, mint például a fekete, a barna vagy a bordó formálisabbak.

 

Napszemüveg hétköznapi ruhákhoz

 

A hétköznapi tevékenységeink során lazábban öltözködünk, és ilyenkor egy menő napszemüveg mindig jó választás. Természetesen célszerű ilyenkor is harmonikusan összepárosítani a ruhákat a napszemüvegekkel és a színekkel. Ezek a napszemüvegek általában különféle vonalvezetések kombinációját alkotják, élesebb sarkokkal, amik sokoldalúbb megjelenést tesznek lehetővé.

 

Például a narancssárga színű lencsékkel ellátott Carrera 8032 napszemüveg egyesítik mindezeket az elemeket: egyenes vonalai vannak lekerekített élekkel, szögletes sarkokkal valamint élénk színű lencsékkel és kerettel. Az eredmény egy csodálatos nyárias napszemüveg, ami méretéből adódóan kiváló védelmet is nyújt a szemnek. A divatos és hétköznapi viseletekhez általánosságban elmondható, hogy a színes és merész napszemüveg modellek sokkal jobban illenek.

 

Néhány napszemüveg a divatos és az elegáns határán van, és hétköznapi, valamint hivatalos ruhákhoz is passzolnak.

 

A Carrera 33-V6-90 pilóta napszemüveg tökéletes példa egy olyan napszemüvegre, ami szinte minden alkalomhoz viselhető. A stílusjegyei ötvözik a hétköznapiságot és az extrém kifinomultságot, finom vonalakat keverve letisztult színekkel és textúrákkal.

 

Napszemüvegek alkalmi viselethez

Míg a hétköznapi ruhákhoz nagyjából bármilyen stílusú napszemüveg felvehető, ugyanez nem mondható el az alkalmi ruhákról.

A legtöbb hivatalos esemény ráadásul este zajlik, így a napszemüveg viselése oka veszetté válik ilyen esetekben. Ez alól kivételt képezhet, ha vörös szőnyegen vonulsz be egy gálára.

A nappali hivatalos eseményeknek (avatók, esküvők stb.) különböző fokozatai vannak. Kora reggel kabátban nem javasolt napszemüveget viselni, de egy délutáni szabadtéri esküvőn, modern öltönyben vagy egy csinos koktélruhában megengedett a napszemüveg viselése.

Az alkalmi ruhákhoz szinte ékszer szerűen finom, vékony keretes, esetleg fémes napszemüveget válassz semleges árnyalatokkal, amik jól illenek az alkalomhoz.

 

A férfi napszemüvegeknél maradva példaként kiváló választás lehet egy nappal tartott kültéri hivatalos eseményen a Polar Glare PG5395 Aviator modell.

 

Ez a klasszikus napszemüveg egyszerű vonalakkal, lekerekített élekkel és finom, sima anyagokkal rendelkezik, ami kihangsúlyozza a viselőjét, de mégsem hivalkodó.

 

Ne feledd, hogy az arany és az ezüst színek semlegesek, ezért bármilyen alkalmi és hétköznapi ruhához passzolnak. Ez azt jelenti, hogy például aranyszínű keretes napszemüveget és ezüst órát is viselhetsz egy formális eseményen.

 

 

A napszemüveg viselése nagyon fontos – és nem csak a nyári időszakban-, mivel praktikus módon megvédi a szemet a nap káros sugárzásától (UV400) és a fényvisszaverődéstől (polarizált). Mivel tehát a napszemüveg egy biztonságot nyújtó kiegészítő is egyben, mindig legyen pár olyan modelled, amikre minden alkalommal és időben biztonsággal támaszkodhatsz.

Neked ajánljuk

AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4195C
AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4195C
AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4140B
AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4140B
Polaroid gyermek polarizált napszemüveg PLD8020S-2Q1-MF
Polaroid gyermek polarizált napszemüveg PLD8020S-2Q1-MF

Domináns szem – melyik a domináns szemed, és mi ennek az előnye?

Hallottad már a domináns szem vagy a szemdominancia kifejezéseket, de nem tudod, mit jelentenek, vagy hogyan lehet kideríteni, melyik szemed az erősebb? Olvass tovább, és derítsd ki, melyik a domináns szemed!

Homályos látás: így derítsd ki az okát!

A tiszta és éles látás segít eligazodni a világban a közlekedési táblák észlelésétől kezdve egészen addig, hogy ne menj neki mindennek a lakásban, vagy hogy jól lásd a monitoron a betűket és nyugalomban végezhesd a munkádat. A homályos látás olyan, mintha egy szűrőt tennének a szemünk elé és emiatt nem vagyunk képesek a saját életünket irányítani. Írásunkban körbejártuk a homályos látás lehetséges okait, a kezeléseit és a megelőzési lehetőségeit.

7 ok, hogy miért viseljünk gyakrabban napszemüveget

Te miért viselsz napszemüveget? Egy 2012-es felmérés szerint az emberek közel 90% -a úgy véli, hogy a szemük védelme kulcsfontosságú az általános egészségük szempontjából. De a legtöbben csak azért hordanak napszemüveget, hogy csökkentsék a nap UV sugárzásának káros hatását és a fényvisszaverődést. De ennél jóval több oka van annak, hogy miért viseljünk gyakrabban napszemüveget, különösen akkor, ha a szabadban töltjük az időnk jelentős részét. Olvass tovább, és megtudod, miért ne felejtsd soha otthon a napszemüveged!

5 női napszemüveg trend, ami nagyot fog szólni 2021-ben

Amióta feloldották a korlátozásokat, egyre inkább magunkévá tesszük az „új év” energiáit, főleg, ha divatról van szó. Elérkezett végre az idő, hogy egy kicsit boncolgassuk az idei év trendjeit, különös tekintettel a napszemüvegekre.

Vörös szem: így kerüld el a vörös szem okozta kellemetlen tüneteket!

A vörös egy uralkodó és feltűnő szín, de nem jelent jót, ha a szemedről van szó. Valószínűleg a legtöbb ember már tapasztalta azt a kényelmetlen érzést, amit véres vagy vörös szem okoz. A szemünk bevörösödhet egy ártalmatlan szalonnasütés során, a nyári hőségben a strand klóros vizétől vagy a szembe kerülő egyéb idegen anyagoktól is. A vörös szem nem csak a vonzó megjelenésre van hatással, de fájdalmas is. Ha már megtapasztaltad ezt az érzést, tudod, hogy valami nagyon nincs rendben.

Hogyan válassz napszemüveget, ha fényérzékenységed van!

Bárki, akinek fényérzékenysége (vagy fotofóbiája) van, tudja, hogy ez a szembetegség milyen kellemetlenséget okozhat a mindennapi életében, sőt korlátozhatja a szabadtéren töltött idő felhőtlen élvezését. Szerencsére számos napszemüveg lencse változat közül lehet válogatni, amik segítik a szem jobb árnyékolását és csökkentik a kellemetlen érzést erős fényviszonyok között. Az alábbiakban összefoglaltuk, hogyan válassz napszemüveget, ha fényérzékenységed van.