Szemüveg 4 You

Ne hagyd, hogy a pollenallergia tönkre tegye az életed!

Végre ránk köszöntött a tavasz, és lassan a nyár itt lesz a sarkon, ami azt is jelenti, hogy az allergiaszezon javában elkezdődött. Az olyan mindennapos anyagok, mint a fák és a virágok pollenjei, a por és a háziállatok szőrszálai folyamatosan károsíthatják a szemed és ezzel együtt a látásod. Ha ebben az időszakban folyamatosan vörös a szemed, viszket és könnyezik, több, mint valószínű, hogy allergiád van és nem kíméli a szemedet sem.

A Semmelweis egyetem egy kutatása szerint a magyar lakosság 30,5 %-a szenved valamilyen szénanáthás tünettől. A parlagfűszezonban a magyarok közel 21,8 %-a érintett, akik 18,3 %-a asztmás is. A helyzetet súlyosbítja, hogy a szem allergiás érzékenysége sok esetben hozzájárulhat a kötőhártya-gyulladás kialakulásához és más szemfertőzésekhez.

 

Sajnos az allergia örökletes, de szerencsére léteznek olyan módok, amikkel a tünetek megelőzhetők vagy csökkenthetők.

 

7 tipp, ami csökkenti a szemirritációt a pollenallergiás szezonban

 

1#

A szabadban töltött idő alatt viselj olyan napszemüveget, ami teljesen körülöleli a szemed és a halántékod, hogy távol tartsd az irritáló allergéneket. Az udvar fűnyírásakor vagy kertészkedéskor különösen fontos a szem teljes eltakarása, hogy a pollen, a por és a repülő törmelékek ne kerüljenek a szemedbe. Az Ozzie napszemüvegek szárrészei gumipántosak, így biztosítják a kényelmet és a tapadást is, ráadásul a lencsék UV-400-as védelmének köszönhetően a nap káros sugaraival szemben is védelmet nyújtanak. Az Ozzie napszemüvegeket nem csak a ház körüli munka során hordhatod. Sportos kialakításuknak köszönhetően bármilyen aktív kikapcsolódás közben megfelelő biztonságot nyújtanak a szemeidnek.

 

2#

Ha el kell menned otthonról autóval, tartsd csukva az ablakokat és használd a légkondicionálót. Ez nem csak megakadályozza, hogy az allergének a szemedbe kerüljenek, de tiszta marad az autó belseje is. Autózás közben a napszemüveg további extra védelmet nyújt nem csak a pollenekkel, de a fényvisszaverődésekkel szemben is.

 

3#

Rendszeresen cseréld ki az otthonodban lévő légszűrőket. Ezek a remek eszközök segítenek megfogni az allergéneket, például a levegőben szálló polleneket, a port és a háziállatok szőreit, de ha a szűrők nincsenek rendszeresen cserélve, akkor több kárt okozhatnak, mint hasznot.

 

4#

Csökkentsd a poratkák megtelepedésének az esélyét azzal, hogy a párnádat anti-allergén jellegű huzatba burkolod. Az ágyneműt, a takarókat, a díszpárna huzatokat minimum 60 fokos vízben mosd lehetőség szerint heti rendszerességgel. Alváshoz használj szemellenzőt, de ezt is mosd ki minden alkalommal, amikor beindítasz egy mosást.

 

5#

Mindennap ellenőrizd a pollenjelentéseket, és próbálj az otthonodban maradni a magas pollen koncentrációjú napokon. Ha nincs más választásod, és a szabadban kell töltened a napot, hazaérve mindenképpen zuhanyoz le, mosd meg a hajad és mihamarabb cserélj ruhát.

 

6#

Ha van házi kedvenced gyakran porszívózd a padlót és a kárpitos bútorokat HEPA szűrővel felszerelt porszívóval. A kis kópéval való játék után ne nyúlj a szemedhez, hanem moss kezet, de még jobb, ha azonnal le is fürdesz a közös játék után.

 

7#

Kérj időpontot a szemészetre, ahol tanácsot adhatnak az allergiára jellemző szemcseppekkel kapcsolatban, ráadásul megbizonyosodhatsz arról is, hogy nincs-e mögöttes száraz szem probléma, amit esetleg tévesen szemallergiának gondolsz.

Az allergének kizárásának csökkentésével nem csak megkönnyebbül a szemed, de jobban élvezheted a tavaszt és a nyarat is.

Neked ajánljuk

AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4195C
AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4195C
AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4140B
AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4140B
Polaroid gyermek polarizált napszemüveg PLD8020S-2Q1-MF
Polaroid gyermek polarizált napszemüveg PLD8020S-2Q1-MF

7 ok, hogy miért viseljünk gyakrabban napszemüveget

Te miért viselsz napszemüveget? Egy 2012-es felmérés szerint az emberek közel 90% -a úgy véli, hogy a szemük védelme kulcsfontosságú az általános egészségük szempontjából. De a legtöbben csak azért hordanak napszemüveget, hogy csökkentsék a nap UV sugárzásának káros hatását és a fényvisszaverődést. De ennél jóval több oka van annak, hogy miért viseljünk gyakrabban napszemüveget, különösen akkor, ha a szabadban töltjük az időnk jelentős részét. Olvass tovább, és megtudod, miért ne felejtsd soha otthon a napszemüveged!

5 női napszemüveg trend, ami nagyot fog szólni 2021-ben

Amióta feloldották a korlátozásokat, egyre inkább magunkévá tesszük az „új év” energiáit, főleg, ha divatról van szó. Elérkezett végre az idő, hogy egy kicsit boncolgassuk az idei év trendjeit, különös tekintettel a napszemüvegekre.

Vörös szem: így kerüld el a vörös szem okozta kellemetlen tüneteket!

A vörös egy uralkodó és feltűnő szín, de nem jelent jót, ha a szemedről van szó. Valószínűleg a legtöbb ember már tapasztalta azt a kényelmetlen érzést, amit véres vagy vörös szem okoz. A szemünk bevörösödhet egy ártalmatlan szalonnasütés során, a nyári hőségben a strand klóros vizétől vagy a szembe kerülő egyéb idegen anyagoktól is. A vörös szem nem csak a vonzó megjelenésre van hatással, de fájdalmas is. Ha már megtapasztaltad ezt az érzést, tudod, hogy valami nagyon nincs rendben.

Hogyan válassz napszemüveget, ha fényérzékenységed van!

Bárki, akinek fényérzékenysége (vagy fotofóbiája) van, tudja, hogy ez a szembetegség milyen kellemetlenséget okozhat a mindennapi életében, sőt korlátozhatja a szabadtéren töltött idő felhőtlen élvezését. Szerencsére számos napszemüveg lencse változat közül lehet válogatni, amik segítik a szem jobb árnyékolását és csökkentik a kellemetlen érzést erős fényviszonyok között. Az alábbiakban összefoglaltuk, hogyan válassz napszemüveget, ha fényérzékenységed van.

Makula degeneráció: Milyen napszemüveg válassz a jobb látásért?

Talán azt gondolhatod, hogy a napszemüveg csak arra szolgál, hogy megvédje a szemet az ultraibolya vagy kék fény által okozott károktól, de valójában többféle célt szolgál. Többek között segítséget jelenthet a makula degeneráció szembetegségben szenvedők számára is. Írásunkban segítséget szeretnénk nyújtani abban, hogy milyen napszemüveget válassz a jobb látásért, ha makula degeneráció szembetegséged van, illetve annak kialakulásának kockázatának csökkentése céljából.

TOP 10 étel a szem egészségéért

Az emberek gyakran úgy vélik, hogy a nem megfelelő látás az öregedés vagy a szem megerőltetésének elkerülhetetlen eredménye. Valójában az egészséges életmód jelentősen csökkentheti a szem egészségügyi problémáinak kockázatát.