Szemüveg 4 You

Tökéletes napszemüveg golfozóknak a jobb handicapért

Vakító napfény, éles kontrasztok, gyakori változás a fény és az árnyék között, fénytörés a greenen: egy golfpálya rengeteg kihívást jelent a golfozóknak, amiben a siker egyik faktora a jól megválasztott napszemüveg is.

 

Álmaid legjobb handicapjétől lehet, hogy csak egy tökéletesen megválasztott napszemüveg választ el? De vajon milyen napszemüveg ideális egy golfjátékosnak?

Ezekre a szempontokra figyelj, amikor golfozáshoz napszemüveget választasz!

 

Ha a golfpályán egy játékos nem tudja élvezni és kihasználni a vizuális lehetőségeit, komoly hátrányokat szerezhet a handicapjében. Tudtad, hogy a mozgásaink 90 %-át a szem koordinálja? Talán nem is gondolnád, de a golfozókra jellemző izomfájdalmak, a golfkönyök és a nyakhúzódás gyakran a rossz napszemüvegnek köszönhető. Mindez természetesen elkerülhető rengeteg gyakorlással és olyan eszközök használatával és viselésével, mint például egy golfbarát napszemüveg.

 

Nézzünk egy tipikus helyzet a golfpályán. A hatalmas területeken elterülő golfpályákon a fűről, a homokakadályból vagy a kisebb tavak vízfelületéről visszatükröződő vakító napfény könnyen megnehezíti a labda követését. A hagyományos, általában fekete lencséjű napszemüvegek egyszerűen nem elegendők egy óriási zöld pályán, mivel nem csak sötétítik látást, de csökkentik a kontrasztot is, ami megnehezíti a jól célzott ütéseket. A golf szemüvegeknek ideális esetben nagy, a halántékot is lefedő, speciális színű lencséi és megfelelően ívelt keretük van. A kiváló elütésekhez és puttolásokhoz a tökéletes látás tehát nagymértékben hozzájárul.

 

Milyen keretű napszemüveg ideális a golfozáshoz?

 

Az egyik legfontosabb ökölszabály az, hogy minél könnyebb a napszemüveg keret, annál jobb és kényelmesebb. Egy könnyű keretes napszemüveget nem csak kényelmes viselni, de általában kevésbé csúszik le az orrnyergen, mint a nehezebb keretű modellek.

 

Golfozáshoz azokat a napszemüvegeket javasoljuk, amelyek lencséi a halántékig nyúlnak, biztosítva így a teljes periférikus látást. A legideálisabbak azok a félperemű és nagy lencséjű szemüvegek, amik kimaxolják a látómezőt. A kis lencséjű napszemüvegek lehet, hogy divatosak, és jól passzolnak az outfitthez, de sajnos sok esetben ezek is lehetnek egy félrement labda okozói, hiszen a kis keret zavaró hatással van a látásra. Egy golfjátékosnak viszont folyamatosan és gyorsan kell a szemét mozgatni a zöld gyep és a kék ég között. Az állandó fejmozgás már önmagában is nagyon fárasztó, de egy nem megfelelő napszemüveg viselésével a teljesítmény romlása elkerülhetetlen.

 

Milyen az ideális napszemüveg lencse színe a golfozáshoz?

 

A zöld területek kontrasztjának jobb érzékeléséhez a világos, a sárga-narancssárga és a lila árnyalatú napszemüveg lencsék bizonyultak a legalkalmasabbnak. Ezek a színek nem csak a vizuális kényelmet javítják, de a ideálisabbak a mélység érzékelésére és tisztábban láttatják a zöld kontúrokat is. Az ilyen színű lencsék segítenek jobban felismerni a zöld felületen lévő töréseket, és a golfozók könnyebben felmérhetik a labda pályájának az ívét is. Egy ilyen napszemüvegekben kevesebb kellemetlen meglepetés érheti a játékosokat, hiszen sokkal élesebb a látásuk.

 

A lencse színe csak egy aspektus a sikeres játékhoz. A jó látás elengedhetetlen feltétele a polarizált lencse, ami megakadályozza a pályán lévő természetes akadályokról és a zöld gyepről visszaverődő fényvisszaverődést. Mivel a golfozók órákat (akár 5-6 órát is) a napon töltenek, nem kérdés, hogy kizárólag az UV-400-as védelemmel ellátott napszemüvegeket érdemes választaniuk.

 

Az Ozzie márkát a sportolók jól ismerhetik, és a legtöbb Ozzie modell a golfozáshoz is jó választás. Ez a nagy és széles lencséjű, ultrakönnyű modell tökéletesen illeszkedik az orrnyeregre, a rugalmas és fejre simuló szárával együtt pedig tökéletes kényelmet biztosít a viselőjének.

Neked ajánljuk

AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4195C
AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4195C
AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4140B
AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4140B
Polaroid gyermek polarizált napszemüveg PLD8020S-2Q1-MF
Polaroid gyermek polarizált napszemüveg PLD8020S-2Q1-MF

7 ok, hogy miért viseljünk gyakrabban napszemüveget

Te miért viselsz napszemüveget? Egy 2012-es felmérés szerint az emberek közel 90% -a úgy véli, hogy a szemük védelme kulcsfontosságú az általános egészségük szempontjából. De a legtöbben csak azért hordanak napszemüveget, hogy csökkentsék a nap UV sugárzásának káros hatását és a fényvisszaverődést. De ennél jóval több oka van annak, hogy miért viseljünk gyakrabban napszemüveget, különösen akkor, ha a szabadban töltjük az időnk jelentős részét. Olvass tovább, és megtudod, miért ne felejtsd soha otthon a napszemüveged!

5 női napszemüveg trend, ami nagyot fog szólni 2021-ben

Amióta feloldották a korlátozásokat, egyre inkább magunkévá tesszük az „új év” energiáit, főleg, ha divatról van szó. Elérkezett végre az idő, hogy egy kicsit boncolgassuk az idei év trendjeit, különös tekintettel a napszemüvegekre.

Vörös szem: így kerüld el a vörös szem okozta kellemetlen tüneteket!

A vörös egy uralkodó és feltűnő szín, de nem jelent jót, ha a szemedről van szó. Valószínűleg a legtöbb ember már tapasztalta azt a kényelmetlen érzést, amit véres vagy vörös szem okoz. A szemünk bevörösödhet egy ártalmatlan szalonnasütés során, a nyári hőségben a strand klóros vizétől vagy a szembe kerülő egyéb idegen anyagoktól is. A vörös szem nem csak a vonzó megjelenésre van hatással, de fájdalmas is. Ha már megtapasztaltad ezt az érzést, tudod, hogy valami nagyon nincs rendben.

Hogyan válassz napszemüveget, ha fényérzékenységed van!

Bárki, akinek fényérzékenysége (vagy fotofóbiája) van, tudja, hogy ez a szembetegség milyen kellemetlenséget okozhat a mindennapi életében, sőt korlátozhatja a szabadtéren töltött idő felhőtlen élvezését. Szerencsére számos napszemüveg lencse változat közül lehet válogatni, amik segítik a szem jobb árnyékolását és csökkentik a kellemetlen érzést erős fényviszonyok között. Az alábbiakban összefoglaltuk, hogyan válassz napszemüveget, ha fényérzékenységed van.

Makula degeneráció: Milyen napszemüveg válassz a jobb látásért?

Talán azt gondolhatod, hogy a napszemüveg csak arra szolgál, hogy megvédje a szemet az ultraibolya vagy kék fény által okozott károktól, de valójában többféle célt szolgál. Többek között segítséget jelenthet a makula degeneráció szembetegségben szenvedők számára is. Írásunkban segítséget szeretnénk nyújtani abban, hogy milyen napszemüveget válassz a jobb látásért, ha makula degeneráció szembetegséged van, illetve annak kialakulásának kockázatának csökkentése céljából.

TOP 10 étel a szem egészségéért

Az emberek gyakran úgy vélik, hogy a nem megfelelő látás az öregedés vagy a szem megerőltetésének elkerülhetetlen eredménye. Valójában az egészséges életmód jelentősen csökkentheti a szem egészségügyi problémáinak kockázatát.