Szemüveg 4 You

TOP 9 férfi napszemüveg COVID-19 idején

Az elmúlt napok fertőzési csúcsa alatt a hírekben már nem csak a maszk és a kesztyű használatára hívták fel az emberek figyelmét a hírekben, hanem a napszemüveg viselésére is. Utánanéztünk kicsit, hogy a napszemüveg valóban jelent-e extra védelmet a koronavírussal szemben, és ha igen, mire érdemes odafigyelni.

Nézd meg a legjobb napszemüvegjeinket koronavírus idejére!

 

Polaroid polarizált férfi napszemüveg matt sötét kerettel és kék lencsével.

Polaroid polarizált férfi napszemüveg kék kerettel és szürke, tükrös lencsével.

Ozzie polarizált férfi napszemüveg zöldes-sárga kerettel, sárga lencsével.

Ozzie polarizált férfi napszemüveg matt szürke kerettel, szürke lencsével.

 

A kínai Hubei tartományban végzett tanulmányból, ami a JAMA Ophthalmology című orvosi folyóiratban jelent meg, az derült ki, hogy a szemüveg, illetve a napszemüveg viselése csökkentheti a koronavírus fertőzés elkapásának kockázatát. A kutatást arra alapozták, hogy ha az emberek ritkábban érintik meg a szemüket, akkor csökkenhet a fertőzési arány. Bár nincs még elég információ arra, hogy a szemüveg valóban ütős fegyver-e ebben a küzdelemben, egy dolgot biztosra tudhatunk.

 

A koronavírus akkor terjedhet a szemen keresztül, ha egy fertőzött személy köhög vagy tüsszög a közelünkben, és több, mint 5 percet töltünk vele egy légtérben.

 

Carrera férfi napszemüveg fekete kerettel és barna lencsével.

INVU polarizált férfi napszemüveg matt fekete kerettel és barna lencsével.

Carrera férfi napszemüveg matt fekete-piros kerettel és fekete lencsével.

Tommy Hilfiger napszemüveg matt fekete kerettel és szürke lencsével.

Retro polarizált férfi napszemüveg fekete kerettel és szürke lencsével.

 

A szemüveg és a koronavírus közötti lehetséges kapcsolat

 

A fenti tanulmány egy igen érdekes megfigyelésből származott. Kínának abban a tartományában igen gyakori – a lakosság több, mint 30 % – a rövidlátás. A kórházi nyilvántartás szerint azonban a betegek 5,8 %-a volt szemüveges. Az orvosok azt feltételezték, hogy a szemüveg, így a napszemüveg is egy természetes „akadály” a szemet érő vírusnak, és hatékonyan védhet a szembe fröccsenő köhögéssel és tüsszentéssel szemben. Egy másik elmélet szerint a szemüveg viselése segíthet abban, hogy minimálisra csökkentsük a szemünk érintését.

 

Egy másik teória szerint a szemüveget viselő emberek nagy része idős, és jobban betartotta az otthonmaradási szabályt, mint azok, akik nem viselnek szemüveget.

 

Bármi legyen is a magyarázat, a szemüveg, a védőszemüveg és a napszemüveg megállíthatja a vírusokat.

 

Így tartsd tisztán és biztonságosan a szemüveged

 

Ha a szemüveg egy természetes akadály, akkor a vírus meg is telepedhet rajta.

A vírus akár négy napig is aktív maradhat az üvegen, és két-három napig kimutatható műanyagon és rozsdamentes acélon is. Az emberek gyakran egész nap szemüveget viselnek, és a vírus nagyobb részét potenciálisan a kezükön keresztül juttathatják a szemüvegükre.

Néhányan megdörzsölik a szemüket, miután leveszik a szemüveget, mások a keret hegyét a szájukba teszik, és így észrevétlenül teszik ki magukat a kórokozóval szemben.

 

A szappanos víz mindenre megoldást jelent

 

A nyálkahártya védelme miatt egyre többen hordanak napszemüveget, akár még esős és borús napokon is, hogy védjék magukat. Ez hatásos védekezés lehet, ha minden alkalommal fertőtleníted a kezed, és miután hazatérsz a bevásárlásból vagy a munkából azonnal kezet mosol szappanos vízzel. A legtöbb szemüveget és napszemüveget szintúgy megtisztíthatod szappanos vízzel, ami elpusztítja a kórokozót.

 

Védd a szemed, jobban, mint más! Viselj olyan modelleket, amik jobban illeszkednek az arcformádra, keretük széles és/vagy rátapad a halántékodra.

Neked ajánljuk

AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4195C
AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4195C
AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4140B
AbOriginal gyermek napszemüveg ABKK4140B
Polaroid gyermek polarizált napszemüveg PLD8020S-2Q1-MF
Polaroid gyermek polarizált napszemüveg PLD8020S-2Q1-MF

7 ok, hogy miért viseljünk gyakrabban napszemüveget

Te miért viselsz napszemüveget? Egy 2012-es felmérés szerint az emberek közel 90% -a úgy véli, hogy a szemük védelme kulcsfontosságú az általános egészségük szempontjából. De a legtöbben csak azért hordanak napszemüveget, hogy csökkentsék a nap UV sugárzásának káros hatását és a fényvisszaverődést. De ennél jóval több oka van annak, hogy miért viseljünk gyakrabban napszemüveget, különösen akkor, ha a szabadban töltjük az időnk jelentős részét. Olvass tovább, és megtudod, miért ne felejtsd soha otthon a napszemüveged!

5 női napszemüveg trend, ami nagyot fog szólni 2021-ben

Amióta feloldották a korlátozásokat, egyre inkább magunkévá tesszük az „új év” energiáit, főleg, ha divatról van szó. Elérkezett végre az idő, hogy egy kicsit boncolgassuk az idei év trendjeit, különös tekintettel a napszemüvegekre.

Vörös szem: így kerüld el a vörös szem okozta kellemetlen tüneteket!

A vörös egy uralkodó és feltűnő szín, de nem jelent jót, ha a szemedről van szó. Valószínűleg a legtöbb ember már tapasztalta azt a kényelmetlen érzést, amit véres vagy vörös szem okoz. A szemünk bevörösödhet egy ártalmatlan szalonnasütés során, a nyári hőségben a strand klóros vizétől vagy a szembe kerülő egyéb idegen anyagoktól is. A vörös szem nem csak a vonzó megjelenésre van hatással, de fájdalmas is. Ha már megtapasztaltad ezt az érzést, tudod, hogy valami nagyon nincs rendben.

Hogyan válassz napszemüveget, ha fényérzékenységed van!

Bárki, akinek fényérzékenysége (vagy fotofóbiája) van, tudja, hogy ez a szembetegség milyen kellemetlenséget okozhat a mindennapi életében, sőt korlátozhatja a szabadtéren töltött idő felhőtlen élvezését. Szerencsére számos napszemüveg lencse változat közül lehet válogatni, amik segítik a szem jobb árnyékolását és csökkentik a kellemetlen érzést erős fényviszonyok között. Az alábbiakban összefoglaltuk, hogyan válassz napszemüveget, ha fényérzékenységed van.

Makula degeneráció: Milyen napszemüveg válassz a jobb látásért?

Talán azt gondolhatod, hogy a napszemüveg csak arra szolgál, hogy megvédje a szemet az ultraibolya vagy kék fény által okozott károktól, de valójában többféle célt szolgál. Többek között segítséget jelenthet a makula degeneráció szembetegségben szenvedők számára is. Írásunkban segítséget szeretnénk nyújtani abban, hogy milyen napszemüveget válassz a jobb látásért, ha makula degeneráció szembetegséged van, illetve annak kialakulásának kockázatának csökkentése céljából.

TOP 10 étel a szem egészségéért

Az emberek gyakran úgy vélik, hogy a nem megfelelő látás az öregedés vagy a szem megerőltetésének elkerülhetetlen eredménye. Valójában az egészséges életmód jelentősen csökkentheti a szem egészségügyi problémáinak kockázatát.