Szemüveg 4 You

Válassz stílusos napszemüveget!

Végre itt a tavasz, bár ha kinézünk az ablakon most nem hisszük el, de hétvégére szuper időt jósolnak! A jó idővel együtt beköszönt a napszemüveges időszak is, ahogy a napos órák száma is növekszik, egyre nagyobb szükségét érezzük szemünk védelmének. A napszemüveg nemcsak a szemünk megóvására alkalmas, hanem különleges kiegészítője is lehet a szettünknek. Ne feledjük egy divatos szemüveg sikkessé és egyben elegánssá is varázsolhatja küllemünket.

Az ide év a ragyogásról szól, szinte miden stílus megtalálható az üzletekben. A szezon rengeteg újdonságot tartogat, a vagány és a konzervatív stílus is egyszerre hódit.

A keretek sokszínűségének köszönhetően minden arcformához könnyedén találunk megfelelő szemüveget. Az oversize napszemüveg trend még mindig tarol, minél nagyobb annál jobb.

A tavalyi évben ismét előkerültek a kerek formájú lencsék, és ez idén se lesz másképp. Ezt az irányzatot hívhatjuk akár John Lennon stílusnak is. Ha ilyet választasz, ne lepődj meg, ha úgy fogsz festeni, mint egy sztár, a paparazzi fotókra bármikor számíthatsz!

Aki szereti a csilli-villi és mintás dolgokat, az most boldog lesz. Újra divat a strasszos, kövekkel kirakott, akár mintával díszített keret. Nem baj, ha már szinte csicsásnak tűnik, a feltűnőség csak tovább fokozza az outfittünket.

Egy ilyen darab, vonzani fogja az irigykedő tekintetek sokaságát. Extravagáns megjelenésünkhöz elég lesz egy laza póló és szakadt farmer kombináció, de csak akkor, ha napszemcsinket, se felejtjük otthon.

Na és a macskaszemeknek ki tudna ellenállni? Hát most nem is kell! Ugyanis virágkorát éli a cicás viselet. Stílusában nem annyira az 1950-es évek ikonikus formája, hanem sokkal inkább az 1960-as, 70-es évek lekerekített trendje köszön vissza.

Merész kombinációkkal rukkolnak elő a gyártók, élénk csíkok, harsány színek, és a minták keveredése lesz a legmeghökkentőbb.

A színek tekintetében, minden játszik!

Menő lesz a pasztell árnyalat, és a neon színek is. De talán a legérdekesebb a fekete sokszínűsége lesz. Lehet ombre, szürkébe hajló, matt, és fényes is.

A boltokban és a webáruházakban is, már kint vannak a 2018-as év legújabb trendjei, úgyhogy nem érdemes tovább várni, irány shoppingolni, szerezzünk be egy igazán ütős darabot!

Neked ajánljuk

AbOriginal női napszemüveg A-Z17317P
AbOriginal női napszemüveg A-Z17317P
D'Angelo polarizált női napszemüveg A-Z2160B_P
D'Angelo polarizált női napszemüveg A-Z2160B_P
INVU Napszemüveg IV-B2705-B
INVU Napszemüveg IV-B2705-B

Különbség az UV védelem és a polarizált napszemüvegek között

A napszemüvegek napjainkban már nem csak trendi, hanem „must have” kiegészítők is. Az UV védelem már alapkövetelmény minden minőségi napszemüvegnél, de ez nem minden esetben elég a szem és a látás tökéletes védelméhez. Cikkünkben megvizsgáljuk, mi a különbség az UV védelem és a polarizált napszemüvegek között. Reméljük, ezzel a kisokossal sikerül könnyebben eldöntened, hogy mikor milyen fajta napszemüveget érdemes hordanod.

Milyen napszemüveget válassz autóvezetéshez?

A vezetésre tervezett napszemüveg egy kötelező („must have”) kiegészítő minden autóvezető számára. Csökkenti a vényvisszaverődést, enyhíti a hunyorgást és a vele járó szemfáradtságot, valamint megvéd a nap káros UV sugárzásaival szemben is. Mindezek után elmondható, hogy egy minőségi polarizált napszemüveg biztonságosabbá teszi a vezetés élményét és még kényelmes is.

A polarizált napszemüveg nem opció, hanem nélkülözhetetlen kiegészítő

A polarizált napszemüvegeket először a pilóták számára fejlesztették ki, hogy a vakító fény ne kápráztassa el a szemüket megkönnyítve így számukra a navigálást. Majd az éles és tiszta látást nyújtó modellek kezdetekben a halászok és a hajósok körében váltak népszerűvé, akiknek olyan lencsékre volt szükségük, ami megvédi szemüket a vízről visszatükröződő káros fénytől. 

Kell-e a gyerekeknek napszemüveget viselniük és mikortól?

Nem kérdés, hogy a gyerekek szemét védeni kell a nap káros UV sugárzásával szemben. Főleg a tűző napon, nyáron. De vajon egy széles karimájú kalap megfelelő védelmet nyújt? Milyen szempontok szerint válasszunk gyermekeinknek napszemüveget, és főként hogyan bírjuk rá őket, hogy viseljék is? Íme a javaslataink.

A jó napszemüveg nemcsak trendi, de véd az UV sugárzástól is

A legnagyobb befektetésünk az egészségünk, ezért a legtöbben mindent megteszünk, hogy karban tartsuk magunkat. Sportolunk, odafigyelünk az étkezéseinkre, és lemondunk a káros szokásainkról.  Érdekes módon sokan megfeledkeznek a szemük védelméről, holott a felhőkön is áthatoló káros UV-A és UV-B sugárzástól sérülhet a retina, ami növeli az időskori vakság rizikóját. A sugárzás szürkehályogot okozhat, roncsolja a szemlencsét és rákos megbetegedéshez is vezethet. Ezért lényeges, hogy az olcsó de trendi napszemüvegek helyett jó minőségű, számszerű adatokkal (UV400) ellátott modelleket vásároljunk. Ha ez a felirat nem szerepel a napszemüvegen, semmi esetre se vedd meg! Írásunkban összefoglaltunk pár érdekességet, amit mindenképp tudnod kell az UV sugárzásról és védelemről. 

Hogyan ápold a napszemüveged, hogy sokáig újnak tűnjön

Amennyiben újonnan szerzett trendi napszemüveged hosszú időn át hordani szeretnéd, fontos, hogy megvédd a mindennapos sérülésektől. Ha nem ügyelsz rá, gyorsan karcossá válhat, ami nemcsak esztétikailag ront az összhatáson, de a látást is akadályozhatja. Vigyázz a napszemüvegedre, és élvezd az optimális látásminőséget! Segítségképp összefoglaltuk, hogyan ápold a napszemüveged, hogy sokáig újnak tűnjön, és tisztán láss a használatával.